Helen Dowling Instituut

Helen Dowling Instituut

    Het Helen Dowling Instituut (HDI) is er voor mensen met kanker en hun naasten die vastlopen vanwege psychische klachten door de ziekte. OTH heeft geheel belangeloos de satelliet-vestiging in Utrecht ontworpen. Kenmerkend is de informele en huiselijke sfeer die is gemaakt in een standaard kantoorpand in de wijk Lunetten. Met onder andere partners als CBRE […]
    Read More
    Jeugdformaat Naaldwijk

    Jeugdformaat Naaldwijk

      Voor de herinrichting van zowel de hoofdvestiging als diverse wijklocaties van Jeugdformaat, een maatschappelijke organisatie die gespecialiseerde jeugd- en opvoedhulp biedt in de provincie Zuid-Holland, heeft OTH een doelgerichte toolbox ontwikkeld. Hierbij staat het creĆ«ren van geborgenheid, veiligheid en een echt ‘thuis’ gevoel centraal. Inmiddels kunnen medewerkers en ook de inwoners uit de regio bij […]
      Read More
      Spaarne ziekenhuis

      Spaarne ziekenhuis

        Transparant en vriendelijk: dat was de insteek voor het nieuwe Oncologiecentrum van het Spaarne Ziekenhuis. Vrij uitzicht op het omringende landschap maakt een verblijf zo prettig mogelijk. Een vide bevordert interactie, de sfeervolle huiskamer schept rust en privacy. Door het toepassen van een concept met aspecten als licht, keuzemogelijkheid, natuur en kunst en daarnaast het […]
        Read More
        Onze lieve vrouwe gasthuis

        Onze lieve vrouwe gasthuis

          Sinds 2007 werkt OTH architecten aan de herinrichting van het OLVG in Amsterdam. Binnen het concept speelde het ā€˜onder de mensen brengenā€™ van patiĆ«nten een grote rol. Door het ziekenhuis functioneel te openen, vervagen de grenzen tussen binnen en buiten. De externe straat werd als het ware doorgetrokken door het ziekenhuis en fungeert als centrale […]
          Read More
          Leids universitair medisch centrum

          Leids universitair medisch centrum

            De entree van het LUMC vroeg om meer ruimte, overzicht en daglicht. Ook was er behoefte aan een warmere, persoonlijke uitstraling. Daarom werd gekozen voor hout. Een ruim, open entreegebouw met een horizontaal gelede gevel van lariks kozijnen laat daglicht overvloedig binnen. Esdoorn lamellen wanden, in de wand geĆÆntegreerde portiers- en ontvangstbalies en een nauwkeurig […]
            Read More