VU – Auditorium

Terug
>

Project beschrijving

Het Auditorium vormt samen met de Aula en enkele andere belangrijke ruimtes het Academische Hart van de Vrije Universiteit. De ruimte was gedateerd en de voorzieningen waren technisch en functioneel ongeschikt voor het beoogde gebruik. De ruimte is gestript tot op de oorspronkelijke kenmerkende betonstructuur. Het voormalige U-vormige balkon uit de jaren 90 is gedeeltelijk gesloopt waardoor de oorspronkelijke oriĆ«ntatie van de ruimte is hersteld. Natuurlijk daglicht treedt binnen via de zijgevel en wordt gefiltreerd door de houten lamellen structuur. Nieuwe taatsdeuren geven de ruimte een herkenbaar gezicht, de houtstructuur van de deuren legt relatie met de betonstructuur van de Aula. Bij binnenkomst is er direct zicht op de projectwand en het nieuwe podium. Met meer dan 200 zitplaatsen is er ruimte voor feestelijke en ceremoniĆ«le bijeenkomsten zoals promoties, symposia, congressen, lezingen en uitreikingen. E en W techniek kregen een update en geavanceerde AV-voorzieningen zijn geĆÆntegreerd in de ruimte, het katherder en het regiemeubel. Met de herinrichting heeft het Auditorium een multifunctioneel en representatief karakter gekregen passend bij de moderne eisen van onderzoekers en studenten.

Project Details

  • OpdrachtgeverVrije Universiteit Amsterdam
  • Jaar2022