PAX Utrecht

Terug
>

Project beschrijving

Stiltecentrum PAX: ‘Meet in Peace’ in Hoog Catharijne is weer terug na de grootschalige verbouwing van het winkelcentrum.

‘Meet in Peace’ bestaat uit een inspirerende ontmoetingsruimte en de Kapel in het hart van het drukke winkelcentrum Hoog Catharijne. Het biedt ruimte voor verrassende ontmoetingen, rust en harmonie in de hectiek van alledag. Bij de heropening van het Stiltecentrum sprak Anna Timmerman, algemeen directeur van PAX, “Ik nodig iedereen uit om een keertje binnen te lopen. De zusters van de Eucharistie, die een klooster op deze plek hadden lang voordat er in Hoog Catharijne gewinkeld werd, zouden er nog steeds trots op zijn. Je kan hier, net als vroeger in de tijd van de zusters, in stilte samenkomen. Maar je kunt je ook laten inspireren door verhalen uit Utrecht. De ontmoetingsruimte is veel lichter en groener, het is echt mooi geworden.”
OTH was verantwoordelijk voor de herinrichting van deze bijzondere ruimte. Het Stiltecentrum bevat een kapel, een ontmoetingsruimte en een vergaderruimte. Een nieuw groot daklicht brengt natuurlijk daglicht in de anders inpandige ruimte. De organisatie noemt de plek “een oase van rust in de storm van Hoog Catharijne.”

Project Details

  • OpdrachtgeverPax Christi
  • Jaar2022