Particulieren Klarenbeek

Terug
>

Project beschrijving

In het pittoreske lintdorp Klarenbeek is op een voormalig boerderij een van de bijgebouwen getransformeerd tot drie royale woningen met een grote tuin. Belangrijke uitgangspunten bij de herbestemming waren het behoud van de kenmerkende kapconstructie en ruimtelijkheid van de oude stal, terwijl we tevens een sterke connectie wilden creƫren tussen binnen en buiten.

De karakteristieke houten constructie en dakkap van de oude stal is met zorg bewaard gebleven en geĆÆntegreerd in het nieuwe ontwerp. Het resultaat is een harmonieuze combinatie van oud en nieuw, waarbij de geschiedenis van het gebouw nog steeds voelbaar is. De leefruimten op de begane grond lopen vloeiend in elkaar over. Door de nieuwe dakramen en grote stalen puien die uitkijken op de tuin, wordt natuurlijk daglicht maximaal naar binnen gehaald.
De verdiepingsvloer is in de bestaande spantconstructie opgenomen en als volume vanaf de begane grond te ervaren. Op de verdieping, onder de nok van het originele dak, bevinden zich de slaap- en badkamers en ligt de nadruk op comfort en privacy. De dakramen lopen door tot in de slaapkamers en bieden fraai uitzicht op de groene omgeving.

Project Details

  • OpdrachtgeverParticulier
  • Jaar2021