huis van de stad gouda

Terug
Portfolio Image
>

Project beschrijving

Voor de bouw van Het Huis van de Stad, naar ontwerp van Soeters van Eldonk architecten, werd OTH architecten destijds door de gemeente geselecteerd als interieurarchitect. De gemeente Gouda is nog altijd trouwe opdrachtgever.

Zo werd 6 jaar na oplevering onderzoek gedaan naar de herinrichting van de publieke vloeren op de begane grond, 1e en 2e verdieping, met de belangrijke kernwaarden: ontmoeten, dienstverlenen en samenwerken.

In 2012 werd het Nieuwe Werken geïntroduceerd met flexibel werken zonder vaste werkplekken. In 2018 was een herijking van het kantoorconcept nodig om meer flexibel gebruik te stimuleren en zo ruimtes in volle potentie te benutten. De kantoren en werkplekken op de 1e verdieping zijn in 2020 herzien. Twee jaar later kregen het Sociaal Domein en UWV plein op deze verdieping een nieuwe inrichting.

Eind 2023 is OTH gestart met een nieuw ontwerp voor de ‘contactpleinen’ op de 1e verdieping en ontmoetingspleinen op de 3e t/m 9e verdieping. Functies worden geoptimaliseerd en meubilair wordt zoveel mogelijk hergebruikt.

Project Details

  • OpdrachtgeverGemeente Gouda
  • Jaar2018 - 2024
  • Oppervlakte15.500m2