Herman Gortercomplex

Terug
>

Project beschrijving

Het gedateerde jaren ’90 kantoorcomplex wordt volledig gerenoveerd en verduurzaamd. Het kantoorgebouw Herman Gorter 5 wordt zelfs volledig energieneutraal en stijgt hiermee van energielabel label B naar A++++. OTH vormt een samenwerking met Dura Vermeer, de Groot Installatiegroep en DWA.

Projectmanager Frans van Beek, projectmanager Rijksvastgoedbedrijf: “De enorme renovatie van het totale project van in totaal 37 duizend vierkante meter is zo duurzaam mogelijk ingestoken. Met het klimaatdoel 2050 voor ogen is het Herman Gortercomplex het eerste rijkskantoor dat gerenoveerd wordt onder de ambitie ‘energieneutraal’. Deze is in de aanbesteding aan de markt meegegeven en wordt nu ook echt uitgevoerd.”

Na de renovatie biedt het complex plaats aan ongeveer 2000 medewerkers. Verschillende rijksdiensten zullen in het complex worden gehuisvest. De renovatie start na planontwikkeling. Vanaf medio 2023 nemen de eerste gebruikers gefaseerd hun intrek in dit rijkskantoor. Eind 2024 is de renovatie van het complex klaar.

Project Details

  • OpdrachtgeverRijksvastgoedbedrijf
  • Jaar2022
  • Oppervlakte37.500 m2