Belastingdienst Maastricht

Terug
>

Project beschrijving

In opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf heeft OTH architecten het ontwerp voor Rijkskantoor Belastingdienst Maastricht verzorgd. Wij zijn hiervoor een Design & Build samenwerking aangegaan met BAM en Engie. Maximaal hergebruik van het interieur speelde in het kader van duurzaamheid en circulariteit een belangrijke rol. Met een aantal trefzekere upgrades en de volledige renovatie van het pand is een moderne en aantrekkelijke werkomgeving gerealiseerd. Het wachtgebied ligt aan de buitengevel, balies en spreekkamers zijn als √©√©n gebaar gevat in een paviljoen. De entree is vergroot en herkenbaar gekaderd in een nieuwe luifel. De transparantie die we cre√ęren werkt twee kanten op; het zorgt voor een aantrekkelijke ontvangst naar binnen √©n een dynamische uitstraling naar buiten. De paviljoenvorm van het Rijksbaliegebied is op de kantoorvloeren vertaald in de ankerpunten. Deze ankerpunten vormen een kleurrijk accent in een verder ingetogen interieur. Het spel van kleuren en vlakken is toegepast op vloeren, wanden, plafonds en (vast) meubilair waardoor de ankerpunten ware eyecatchers worden. Omgekeerd zijn de¬†ankerpunten¬†door hun opvallende uiterlijk ook van buitenaf duidelijk zichtbaar.

Project Details

  • OpdrachtgeverRijksvastgoedbedrijf
  • Jaar2021
  • Oppervlakte12.250 m2 / 16.880 m2 (inclusief parkeergarage)