oth_
 > Projecten > herbestemming > de plancius
 
de plancius
<

OTH architecten ontwikkelde i.s.m. Kamsma Bouwadvies en Innova Investments een herbestemmingsplan voor Planciusstraat 19, een voormalig zusterhuis. De smalle beuken in het door architect Ingwersen sober vormgegeven gebouw zijn heringericht als stadssuites: kleine appartementen van gemiddeld 25 – 40 m2, volledig uitgerust met de nodige apparatuur en tot op de centimeter efficiënt ingedeeld. Op de beletage liggen drie ruimere woningen, terwijl de bovenste verdieping is ingericht als luxe penthouse. De woningen staan aan de voorzijde middels vouwpuien in open verbinding met de stad, aan de achterzijde zijn ze voorzien van balkons met uitzicht over het Prinseneiland. Aan de achterzijde hebben bewoners toegang tot een gemeenschappelijke tuin.