oth_
 > Projecten > Publiek > gemeentehuis leeuwarden
 
gemeentehuis leeuwarden
<

Eind november 2017 heeft OTH de grootschalige renovatie en herinrichting van het stadskantoor in Leeuwarden opgeleverd. De gevel van het gebouw is verduurzaamd door deze rondom met 10 cm op te dikken en alle kozijnen te vervangen. Na de renovatie tonen de gevels weer het kenmerkende, gekleurde stucwerk met mozaïektegels, zoals architect Jeanne Dekkers ze begin jaren negentig ontwierp. Het stadskantoor bestaat uit de bouwdelen Carré, Boog en het neorenaissancistische Burmaniahuis (1875) die tezamen een stadshal omsluiten. In de nu opgeleverde fase heeft OTH tevens de Boog heringericht met een flexibel werkplekconcept en een stadscafé op de eerste verdieping, grenzend aan de stadshal. Een nieuwe spiltrap zorgt voor verbinding.