oth_
 > Projecten > Publiek > Provinciehuis Zuid-Holland
 
provinciehuis zuid-holland
<

In verschillende fasen realiseert OTH de herinrichting van het Provinciehuis van Zuid-Holland: zowel het monumentale bouwdeel met entreehal en vergadercentrum van architect Peutz als het aangrenzende kantoorgebouw uit de jaren negentig (Kohn Pedersen Fox). Inmiddels in de herinrichting van het kantoorgebouw afgerond. Het heeft een kenmerkende, langgerekte en golvende plattegrond. Zowel in zonering van het werkplekconcept als in het materialisatieconcept diende de vormgeving van het gebouw als uitgangspunt. Een golvende patroon in de vloerafwerking volgt losjes de vorm van het gebouw, terwijl met verschuifbare schermen van vilten lamellen de intimiteit en functionaliteit per ruimte is aan te passen.

Add Content...