oth_
 > Projecten > Onderwijs > Vrije Universiteit
 
vrije universiteit
<

In het hoofdgebouw van de VU in Amsterdam zijn een aantal publieke voorzieningen heringericht: kleine, locatie-gebonden ingrepen katalyseren een algehele opwaardering van de functionaliteit en beleving van het gebouw. De publieke voorzieningen zijn een onderdeel van het totale programma Hoofdgebouw, naast het onderhoud en de herhuisvesting van Faculteiten. OTH ontwierp het interieur voor de ontvangst, het serviceplein, een leescafé, bar en restaurant. Op de eerste verdieping werd de glazen uitbouw multifunctioneel ingericht, ideaal voor congressen of promoties. Door het introduceren van een flexibele meubellijn, konden uiteenlopende functies worden ingevuld: studeren, ontmoeten, eten, ontspannen. Speciaal oog was er voor (dag)licht, overzicht en akoestiek.